Henley EMBA og begyndelsen på rejsen i personlige udvikling

Hvordan er det at begynde på en Henley MBA? Hvilke tanker gør man sig forinden, man tager på starter workshop i UK? Hvordan forbereder man sig bedst muligt? Og hvad mon udbyttet af turen er?

Hør fem MBA’ere svare på seks skarpe spørgsmål om netop de forhold. Her er det Asger Jacobsen, 47 år og COO i virksomheden Essentia Protein Solutions, der fortæller om sit første møde med Henley Business School.

Hvordan forberedte du dig til turen?

Jeg lod – lidt med vilje – være med at fokusere alt for meget på workshoppen forud for rejsen. Man kan nemt komme til at danne sig forkerte og uhensigtsmæssige forhåndsindtryk, hvis man tænker alt for meget over sagerne på forhånd – især hvis man ikke har et ordentligt grundlag at vurdere ud fra. Så hellere bare springe ud i det og gå fordomsfrit til opgaven.

Hvilke overvejelser gjorde du dig forud for turen? Hvilke forventninger havde du?

Jeg havde orienteret mig lidt i, hvem de andre deltagere på holdet var.

Hvilke baggrunde og brancher de kom fra. For det var jeg selvsagt spændt på, ligesom jeg var spændt på, hvilket study team, jeg blev placeret i. Det betyder jo noget for sammenholdet og dynamikken – og dermed også for udbyttet, at man fungerer socialt, og at man kan sparre med og drage nytte af hinandens erfaringer.

Hvordan var det at skulle socialisere med fremmede mennesker?

Det var en stor positiv overraskelse at opleve, hvor hurtigt vi lærte hinanden at kende. Allerede i lufthavnen og især efter introduktionsrunden den første aften, var det tydeligt, at folk kunne lide hinanden.

Vi var alle oprigtigt interesserede i hinandens motiver og bevæggrunde for at være der og forden fortid og ballast, vi hver især mødte op med. Både den faglige og personlige, og der gik ikke mange minutter, før vi talte åbent, fordomsfrit og fortroligt med hinanden.

Om styrker og svagheder. Om potentialer og sårbarheder, og om ømme punkter, vi forudser, vil kræve ekstra opmærksomhed og støtte at komme overens med. Det kommer os ganske givet til gavn senere hen i forløbet.

Jeg havde orienteret mig lidt i, hvem de andre deltagere på holdet var.

Hvilke baggrunde og brancher de kom fra. For det var jeg selvsagt spændt på, ligesom jeg var spændt på, hvilket study team, jeg blev placeret i. Det betyder jo noget for sammenholdet og dynamikken – og dermed også for udbyttet, at man fungerer socialt, og at man kan sparre med og drage nytte af hinandens erfaringer.

Hvad fungerede godt/mindre godt på workshoppen?

Jeg har faktisk kun positivt at sige om workshoppen. Det er godt tænkt, at man indleder MBA-uddannelsen med et forløb, der primært fokuserer på den personlige udvikling frem for med det samme at gå i krig med tung teori og redskabsfag.

Man får en sjælden mulighed for at reflektere over sig selv og sin aktuelle status i omgivelser, der synes at være designet til netop det.

Man ’tvinges’ til at se indad og stille sig selv spørgsmål, man i en travl hverdag kan have tendens til at holde sig fra. Spørgsmål om karriere, ambitioner, præferencer og værdier. Om prioriteter, og om hvad der har betydning for én.

Med dem stillet, blev scenen ligesom sat, og jeg tror, at man ved at lægge en workshop om lederskab og personlig udvikling så tidligt i forløbet og i så optimale omgivelser, vinder meget på den lange bane.

Hvad er det ved omgivelserne, der er så specielt?

De er jo helt unikke. En ren perle, som kun blev bedre af det sublime forårsvejr, vi var velsignet med. Man har Themsen for fødderne af én, smuk natur, rigt dyreliv, fine bygninger og engelsk klasse. Især de daglige morgenløbeture, flere af begav os ud i, var et hit. Langs floden og i høj sol.

Enormt inspirerende og en fantastisk måde at komme i gang på. De clearede hovedet og friskede virkelig op. Dem kunne jeg godt blive afhængig af.

Greenlands_themsen

Hvad tog du især med dig fra workshoppen?

Jeg har fået et sjælden mulighed for  at se indad og for stille mig selv nogle spørgsmål, jeg ikke får stillet til dagligt. Jeg skal til at prioritere og få siet det bort, der ikke for alvor har betydning for mig.

Noget jeg længe har villet gøre, men som jeg ikke rigtig har fået taget hul på. Det er der åbnet op for nu, og med det arbejdspres, der venter forude, er det jo også noget, der bare skal gøres.

For med MBA-studier, familieliv og lederjob, bliver der run på. Det er klart, men jeg er parat og overbevist om, at jeg med MBA’en får personlig indsigt, praktiske redskaber og teoretisk tyngde, der både fagligt og på det mere personlige plan vil styrke mig.

Læs mere om personlig udvikling på MBA-uddannelsen

Hent materiale om uddannelsen her

×